back to top

Vino pe malul Lacului Beleu la ce-a de-a III-a ediţie a Festivalului „BelEU Fest”

Sâmbătă, 10 august sunteţi aşteptaţi la Slobozia Mare, raionul Cahul, unde pe malul lacului Beleu, în inima rezervaţiei biosferei „Prutul de Jos” va avea loc cea de-a III-a ediţie a Festivalului „BelEU Fest”, cu motto-ul „Uniți în diversitate”.

Evenimentul va începe cu o paradă a portului popular, prezentată de către mai multe colectivele folclorice din diferite regiuni ale ţării, inclusiv minorităţi etnice.

Evenimentul promovează tradiţiile locale, valorile europene şi diversitatea culturală. Aici veți putea admira lucrările expuse în cadrul Târgului meşteşugarilor din zona de Sud a ţării. Pentru a cunoaşte şi mai bine tradiţiile locului, doritorii vor putea participa la ateliere interactive de artizanat. Festivalul BelEU Fest va găzdui o expoziţie de pictură şi una dedicată investiţiilor europene, ambele deschise pentru publicul larg.

Gurmanzii se vor putea delecta cu bunătăţi din gastronomia locală, pregătite de gospodinele iscusite de la Slobozia Mare şi vor putea participa la un atelier de pregătire a cuscuţilor în covată de 100 de ani. Seara va culmina cu un concert de muzică populară şi modernă. Intrarea este liberă!

Festivalul BelEU Fest este organizat de AO „Institutum Virtutes Civilis” în colaborare cu Primăria Slobozia Mare și finanțat de Fundația Soros Moldova, cofinanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Consiliul raional Cahul.

Alte articole

expoziție de bostani la festivalul gastronomic Bostaniada 2024

Festivalul Gastronomic Bostaniada – petrecere printre bostani

În ultimul weekend din luna septembrie, va avea loc tradiționalul Festivalul Etno - Gastronomic Bostaniada. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, organizatorii te invită...
Evenimente
1
min.
festivalul gastronomic Bostaniada hoginesti criuleni

Bostaniada 2024 – vino să vezi cel mai mare bostan din...

Pe 28 și 29 septembrie, Agropensiunea Bostaniada își deschide larg porțile pentru toți cei care iubesc natura, timpul petrecut alături de familie și prieteni, și sunt...
Evenimente
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă