back to top

Lacul Beleu – oaza de sălbăticie din sudul Moldovei

În apropierea satelor Slobozia Mare și Văleni, raionul Cahul se află una dintre cele mai frumoase comori naturale ale Moldovei – Lacul Beleu, parte a rezervației naturale Prutul de Jos, inclusă în rețeaua mondială a UNESCO în anul 2018.

Acest colț de rai găzduiește o diversitate impresionantă de păsări de baltă, pești, animale și plante, multe dintre ele fiind protejate în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

lacul beleu turism
FOTO: visitcahul.md

Lacul Beleu – ce trebuie să știi

Lacul Beleu ocupă aproximativ 628 de hectare, adică o treime din suprafața rezervației, și reprezintă un relict al Dunării, având o vechime de peste 5-6 mii de ani.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Cu o lungime de 5 kilometri și o lățime de 2 kilometri iar adâncimea variabilă de 0,5 – 2 metri, lacul a fost de-a lungul istoriei o sursă de supraviețuire pentru localnici și un refugiu pentru numeroase specii de animale.

Acest paradis natural adăpostește în jur de 198 de specii de animale și 140 de specii de păsări, printre care se numără și specii rare de mamifere precum vidra, pisica sălbatică, nurca europeană și hermelina.

beleu rezervația Prutul de jos
FOTO: visitcahul.md

De asemenea, Lacul Beleu este un loc de popas pentru păsările migratoare, iar în fiecare an, pentru câteva săptămâni, cârduri mari de pelicani comun fac o oprire aici, înainte de a-și continua drumul spre Delta Dunării.

lacul beleu slobozia mare
FOTO: visitcahul.md

Considerat o deltă în miniatură a Dunării, Beleul este o zonă umedă de importanță internațională, oferind un spectacol unic al naturii.

În ultima perioadă tot mai mulți turiști din toate colțurile țării au descoperit frumusețea acestui loc de liniște și sălbăticie, transformându-l într-o atracție turistică tot mai populară.

beleu turism Cahul
FOTO: visitcahul.md

Vizitarea Lacului Beleu și a rezervației „Prutul de Jos” este o oportunitate unică de a te conecta cu natura pură și de a descoperi minunile sălbatice ale Moldovei.

Pentru mai multe noutăți din domeniul turismului rural din Moldova găsești pe acest link.

Alte articole

lanuri de lavanda

Lanuri de lavandă din Moldova – locuri ideale pentru ședințe foto

Dacă ești în căutarea celor mai frumoase Lanuri de lavandă din Moldova, vara aceasta ai ocazia să descoperi locații spectaculoase în apropierea Chișinăului și nu...
Turism
2
min.
gura bicului

Grota Călugărului – o chilie veche, săpată în piatră, pe malul...

„Grota Călugărului”, cunoscută și sub numele de „Borta Călugărului”, este un monument rupestru spectaculos, dar încă puțin cunoscut, aflat în apropiere de satul Gura...
Turism
3
min.