back to top

Lacul Beleu – oaza de sălbăticie din sudul Moldovei

În apropierea satelor Slobozia Mare și Văleni, raionul Cahul se află una dintre cele mai frumoase comori naturale ale Moldovei – Lacul Beleu, parte a rezervației naturale Prutul de Jos, inclusă în rețeaua mondială a UNESCO în anul 2018.

Acest colț de rai găzduiește o diversitate impresionantă de păsări de baltă, pești, animale și plante, multe dintre ele fiind protejate în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

lacul beleu turism
FOTO: visitcahul.md

Lacul Beleu – ce trebuie să știi

Lacul Beleu ocupă aproximativ 628 de hectare, adică o treime din suprafața rezervației, și reprezintă un relict al Dunării, având o vechime de peste 5-6 mii de ani.

Cu o lungime de 5 kilometri și o lățime de 2 kilometri iar adâncimea variabilă de 0,5 – 2 metri, lacul a fost de-a lungul istoriei o sursă de supraviețuire pentru localnici și un refugiu pentru numeroase specii de animale.

Acest paradis natural adăpostește în jur de 198 de specii de animale și 140 de specii de păsări, printre care se numără și specii rare de mamifere precum vidra, pisica sălbatică, nurca europeană și hermelina.

beleu rezervația Prutul de jos
FOTO: visitcahul.md

De asemenea, Lacul Beleu este un loc de popas pentru păsările migratoare, iar în fiecare an, pentru câteva săptămâni, cârduri mari de pelicani comun fac o oprire aici, înainte de a-și continua drumul spre Delta Dunării.

lacul beleu slobozia mare
FOTO: visitcahul.md

Considerat o deltă în miniatură a Dunării, Beleul este o zonă umedă de importanță internațională, oferind un spectacol unic al naturii.

În ultima perioadă tot mai mulți turiști din toate colțurile țării au descoperit frumusețea acestui loc de liniște și sălbăticie, transformându-l într-o atracție turistică tot mai populară.

beleu turism Cahul
FOTO: visitcahul.md

Vizitarea Lacului Beleu și a rezervației „Prutul de Jos” este o oportunitate unică de a te conecta cu natura pură și de a descoperi minunile sălbatice ale Moldovei.

Pentru mai multe noutăți din domeniul turismului rural din Moldova găsești pe acest link.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă