back to top

Familia Rizov – pasiune pentru vin și inovație digitală

Povestea de succes a familiei Rizov din Taraclia a început în 2008, când au achiziționat mai multe terenuri pentru a cultiva viță de vie.

Familia Rizov – istoria afacerii

După peste un deceniu de muncă, familia, condusă de Serghei Rizov, de 46 de ani, a reușit să-și dezvolte propria vinărie – „Familna Vinarna RIZOV”, producând vinuri de calitate care respectă toate standardele internaționale.

serghei rizov crama

„Avem plantații proprii de viță de vie și ne concentrăm pe producerea vinurilor roșii. Investim în vinificație modernă și dezvoltăm propriul nostru brand. Suntem, de asemenea, membri ai Asociației Micilor Producători de Vinuri și ai clusterului regional de vinificație din Cahul”, a spus Serghei Rizov.

În 2023, pentru a-și extinde afacerea, Serghei a aplicat la programul Digital Impact, parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul. După finalizarea programului, a primit un grant pentru a dezvolta o cramă digitală – prima de acest fel în Republica Moldova.

vinuri rizov cahul

Proiectul „Digital Wine Cellar”, cu o investiție totală de 690.000 de lei, permite clienților să deguste, să evalueze și să cumpere vinuri prin intermediul unei aplicații mobile și al unui site web. Un alt avantaj al cramei digitale este posibilitatea de a monitoriza în permanență condițiile de depozitare ale vinurilor, cum ar fi temperatura, umiditatea și lumina.

„Scopul cramei digitale este de a extinde baza de clienți și de a promova cultura vinului în Moldova. Clienții pot cumpăra vinuri imediat după producție, le pot depozita corespunzător și le pot consuma la apogeul dezvoltării lor. Practic, este o investiție în vinuri de calitate”, a explicat vinificatorul.

Serghei Rizov subliniază importanța proiectelor precum Startup City Cahul în dezvoltarea regiunii sudice a țării.

„Sunt recunoscător că există astfel de inițiative care ne sprijină ideile, în special în ceea ce privește digitalizarea”, a concluzionat antreprenorul.
Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia, este implementat de ATIC și are ca obiectiv sprijinirea startup-urilor digitale și inovatoare din regiunea Cahul.




Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia, este implementat de ATIC și are ca obiectiv sprijinirea startup-urilor digitale și inovatoare din regiunea Cahul.

Te-ar putea interesa și acest articol – 7 Vinării de vizitat din Moldova.

Alte articole

frații dumitras vinăria dumitras Telenești

Dumitraș Winery – povestea vinului din Telenești

Fondată în 2005 de Anatolie Dumitraș, Dumitraș Winery își are originile în satul Vadul-Leca, raionul Telenești, pe malul drept al râului Răut, într-o zonă...
Vinării
2
min.
mihai sava

Ialoveni – descoperă producătorii de vin din regiune

Raionul Ialoveni, situat în inima Moldovei, este renumit pentru vinurile sale excepționale, fiind una dintre cele mai apreciate regiuni viticole ale țării. Vinificatorii de...
Vinării
9
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă