back to top

Festivalul Strugurelui – magia viticulturii la Cimișlia

Pe 25 august 2024, orașul Cimișlia va deveni epicentrul iubitorilor de struguri, găzduind cea de-a noua ediție a renumitului Festivalul Strugurelui.

Acest eveniment unic va reuni viticultori din toate colțurile țării, care vor prezenta cele mai alese recolte într-un adevărat spectacol al gustului și tradiției, scrie Agrobiznes.md.

Festivalul Strugurelui 2024 

Festivalul debutează la ora 10:00 și invită toți pasionații de vin și struguri să exploreze expoziții de soiuri diverse, unde fiecare ciorchine dezvăluie povestea unui an de muncă dedicată.

festivalul strugurilor 2024 cimislia concurs
FOTO: moldpres.md

Degustările vor încânta vizitatorii cu arome variate, de la dulce-acrișor la gusturi complexe, reprezentative pentru terroir-ul moldovenesc.

În plus, festivalul include un program artistic vibrant, unde muzica, dansul și portul popular local vor pune în valoare tradițiile culturale ale regiunii.

Atmosfera va fi animată de concursuri și expoziții, iar vizitatorii vor avea ocazia să guste din cele mai bune fructe și vinuri produse în Moldova

Concursul – Vița de Aur

Punctul culminant al zilei va fi Concursul „Vița de Aur”, unde vor fi premiați cei mai talentați viticultori la categoriile „Via anului”, „Viticultorul anului”, „Cel mai bun producător de struguri pentru masă”, „Cel mai bun tânăr producător de struguri pentru masă”, „Cel mai bun exportator de struguri pentru masă” și „Promotorul strugurilor pentru masă pe piața locală”

Acest concurs recunoaște excelența în viticultură și contribuția remarcabilă a producătorilor la dezvoltarea industriei strugurilor din Moldova.

Festivalul Strugurelui este mai mult decât o simplă sărbătoare – este o celebrare a tradiției viticole moldovenești și o ocazie de a savura roadele muncii și pasiunea viticultorilor locali.

festivalul strugurelui cimislia

FOTO: Facebook.com/consiliulraionalcimislia

Accesează acest link pentru a descoperi mai multe evenimente ce au loc în Republica Moldova.

Alte articole

rezervația naturală codrii straseni

Rezervația Codrii – inima verde a Moldovei 

Aflată în regiunea centrală, Rezervația Codrii este nu doar un laborator științific, ci și un tezaur natural care protejează un genofond de mare valoare...
Știri
2
min.
moldova business week chisinau 2024

Moldova în Global Soft Power Index

La începutul acestui an, Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în consolidarea imaginii sale internaționale, intrând în prestigiosul clasament Global Soft Power Index...
Știri
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă