back to top

Descoperă producătorii de vin din raionul Cahul

Raionul Cahul, situat în sudul Republicii Moldova, este o regiune cunoscută pentru tradițiile sale vitivinicole deosebite. Aici, pământul fertil și climatul favorabil au contribuit la dezvoltarea unor podgorii renumite, unde se produc vinuri de calitate superioară.

Producătorii de vin din această regiune, continuând tradițiile transmise din generație în generație, reușesc să creeze vinuri care reflectă autenticitatea și caracterul unic al zonei. Vă invităm să descoperim producătorii de vin din raionul Cahul.

VINIA TRAIAN

Î.M. VINIA TRAIAN SA este unul dintre cei mai importanți producători de vinuri din regiunea vitivinicolă „Valul lui Traian,” situată în sudul Moldovei, între cele două Valuri ale lui Traian.

vinia Traian cahul
FOTO: viniatraian.md

Fondată în 1975, compania combină tradiția cu tehnologiile moderne pentru a produce vinuri de calitate superioară.

Cu o suprafață de 500 de hectare de viță-de-vie și utilizând tehnici avansate precum irigarea prin picurare, VINIA TRAIAN produce peste 50 de tipuri de vinuri, de la alb la roșu, sec și licoros, maturate în butoaie de stejar francez și canadian.

vinia Traian vita-de-vie
FOTO: viniatraian.md

Activitatea companiei este certificată conform standardelor ISO HACCP 22000, iar producția anuală ajunge la 10 milioane de sticle.

Crama Domeniile Davidescu

Familia Davidescu a cultivat de-a lungul generațiilor o pasiune autentică pentru vinificație, începută de bunicul Ilie Davidescu, un vinificator artizanal și apicultor apreciat în Chioselia Mare.

familia davidescu

Crama Domeniile Davidescu, situată în regiunea vitivinicolă Alexandru Ioan Cuza din sudul Moldovei, continuă această tradiție, combinând măiestria clasică cu inovația modernă.

Vinurile produse aici sunt rezultatul unei selecții riguroase a strugurilor de soiuri vechi și a unor metode de vinificație atent controlate, pentru a oferi un produs final de o calitate remarcabilă.

domeniilor Davidescu vinuri

Această măiestrie a fost preluată cu gratitudine și respect de către fiul lor, Vladimir Davidescu. Iar nepoții Andrian și Elena, cu dăruire și perseverență au continuat tradiția bunicului, a respectului pentru natură.

Domeniile Pană

Domeniile Pană este o cramă mică, ce selectează atent podgoriile, strugurii, oamenii, tehnologia, pentru a crea un produs deosebit, cu o poveste, cu un gust și o amprentă plăcută, pentru cei care se simt atrași de un produs unic, autentic.

Vinificatorul Nicolae Minciună a moștenit dragostea pentru vinificație din satul său natal, Slobozia Mare, cunoscut pentru viile sale încă din secolul XIX. 

nicolae minciuna domeniile pana

Crama lui Nicolae se află pe dealul Sărăienilor, o zonă istorică pentru viticultura din Slobozia Mare. Chiar dacă multe vii au fost abandonate, Nicolae crede că viitorul viței-de-vie este promițător în această regiune.

Cu o suprafață de 6 hectare de viță-de-vie, printre soiurile cultivate se numără clasicele Cabernet Sauvignon și Merlot, dar și Codrinschii, un soi moldovenesc roșu, potrivit pentru vinuri roze și roșii. Primele 3.000 de sticle de vin au fost produse în 2020.

Domeniile Pana


Vinurile produse de Nicolae sunt vândute în mare parte la târguri și iarmaroace.

Descoperă și alți producători de vin de la noi din țară accesând acest link.

Alte articole

frații dumitras vinăria dumitras Telenești

Dumitraș Winery – povestea vinului din Telenești

Fondată în 2005 de Anatolie Dumitraș, Dumitraș Winery își are originile în satul Vadul-Leca, raionul Telenești, pe malul drept al râului Răut, într-o zonă...
Vinării
2
min.
mihai sava

Ialoveni – descoperă producătorii de vin din regiune

Raionul Ialoveni, situat în inima Moldovei, este renumit pentru vinurile sale excepționale, fiind una dintre cele mai apreciate regiuni viticole ale țării. Vinificatorii de...
Vinării
9
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă