back to top

Village Travel Bot – ghidul tău interactiv pentru satele autentice din Moldova

O „InnoVillage” a lansat pe 28 august 2024 un chatbot interactiv pe Telegram, denumit Village Travel Bot, dezvoltat cu finanțare din partea Uniunii Europene.

Acest bot oferă turiștilor o modalitate inovatoare de a explora comunitățile rurale autentice din Moldova, începând cu cinci sate pilot: Butuceni, Milești, Selemet, Puhăceni și Gura Bîcului.

Village Travel Bot le permite utilizatorilor să descopere locații mai puțin cunoscute și să personalizeze călătoriile în funcție de interesele și preferințele lor.

Bot-ul oferă recomandări de locuri de vizitat, conținut multimedia, povești interactive și facilitează rezervarea de cazare și activități prin conexiuni cu afaceri locale.

village travel bot

Tatiana Arcan, Manager de Proiect și Co-fondator al InnoVillage:

„Village Travel Bot este un ambasador digital pentru satele Moldovei. Sperăm să contribuim la creșterea economică a comunităților rurale și să oferim o experiență de neuitat tuturor celor care vizitează Moldova.”

Proiectul face parte din eforturile Uniunii Europene de a sprijini inovația digitală în țările Parteneriatului Estic, prin intermediul hackathoanelor anuale EaP Civic Tech organizate de proiectul Eastern Partnership Civil Society Facility.

Pentru mai multe informații despre „Village Travel Bot” sau Facilitatea Societății Civile a Parteneriatului Estic, vizitați www.villagetravel.md sau contactați Tatiana Arcan la [email protected].

Alte articole

rezervația naturală codrii straseni

Rezervația Codrii – inima verde a Moldovei 

Aflată în regiunea centrală, Rezervația Codrii este nu doar un laborator științific, ci și un tezaur natural care protejează un genofond de mare valoare...
Știri
2
min.
moldova business week chisinau 2024

Moldova în Global Soft Power Index

La începutul acestui an, Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în consolidarea imaginii sale internaționale, intrând în prestigiosul clasament Global Soft Power Index...
Știri
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă