back to top

Pensiunea Meșter Faur – farmecul căsuțelor în copaci

Pavel Țăranu, un pasionat de meșteșuguri și lozie, a creat o oază turistică unică în satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă, denumită Pensiunea „Meșter Faur”.

Cartea de vizită a pensiunii sunt „căsuțele din copaci” acoperite cu stuf și construite din lozie și lemn, în care gazdele își cazează oaspeții.

casute in copaci mester faur pensiune
FOTO: Facebook.com/ Pensiunea Meșter Faur

Locuințele, care au devenit o adevărată atracție pentru turiști, se află la o înălțime de șase metri de asupra bătrânului fluviu, într-o zonă pitorească din parcul Național Nistrul de Jos, cu peisaje uimitoare care îți taie respirația.

Bungalow-urile au fost construite chiar de către proprietarul pensiunii, Pavel Țăranu, care este meșter popular pasionat de arta meșteșugăritului. Iar pentru a reda atmosfera timpurilor de demult, odăile au fost amenajate așa cum se obișnuia pe timpuri — cu paturi cioplite din lemn natural, cu broderii și covoare seculare țesute manual și cu alte elemente rustice specifice satelor moldovenești.

casutein copacipensiunea meșter faur
FOTO: Facebook.com/ Pensiunea Meșter Faur

Proprietarii vor să-și transforme pensiunea în una sută la sută ecologică. Au instalat baterii solare și acum se bucură de apă caldă anul împrejur, iar în viitorul apropiat, vor începe construcția unei stații pentru tratarea apei reziduale.

Această locație din sudul Moldovei este parte a Parcului Național „Nistrul de Jos” și atrage turiști datorită frumuseții naturale și a experiențelor autentice oferite.

interiorul casutelor la pensiunea mester faur
FOTO: Facebook.com/Balatel Elana

Pe lângă cazare, pensiunea oferă activități diverse, de la plimbări cu barca pe Nistru, kayaking, hiking, până la tururi culturale în regiune, precum excursii la mănăstirea Chițcani și vinăria Purcari.

De asemenea, sunt organizate ateliere de meșteșuguri, inclusiv împletit în lozie, o tradiție locală valorificată la pensiune.

Mergi pe acest link pentru a descoperi și alte pensiuni din țară.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă