Ai o idee de afacere, dar nu ai suficiente fonduri? Acum ai șansa să o transformi în realitate. Asociația GAL „Stâncile Prutului” anunță că, în scurt timp, va lansa un apel de finanțare în cadrul Programului LEADER 2024, cu granturi în sumă de la 40 000 lei până la 150 000 lei.
Așadar, dacă ești din Balatina, Camenca, Cobani, Cajba, Hîjdieni, Iabloana, Danu, Sturzovca, Glodeni sau Petrunea și visezi să-ți transformi ideea de afacere în realitate, acum ai toate șansele să-ți vezi visul realizat.
Astfel, doritorii de a afla imediat despre lansarea concursului trebuie să completeze un chestionar, pe care îl găsiți pe acest link.
Pentru mai multe informații puteți contacta la numerele de telefon: 069003639; 060369711; 069071151.

Asociația GAL „Stâncile Prutului”
Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Stâncile Prutului” a fost fondat în urma implementării abordării europene LEADER, ca parte a programului „Dezvoltarea comunităților rurale prin prisma abordării LEADER și a Grupurilor de Acțiune Locală”. Acest program este finanțat de Fundația Elvețiană HEKS și implementat de Asociația „Pro Cooperare Regională”.
Regiunea este mărginită la vest de râul Prut și județul Botoșani din România, la nord de raionul Rîșcani, la est de municipiul Bălți și la sud de raionul Fălești.
GAL „Stâncile Prutului” este constituit din 21 localități, concentrate în 10 primării, s. Cajba, com. Balatina, s. Cobani, com. Camenca, s. Hîjdieni, com. Danu, com. Iabloana, s. Sturzovca, or. Glodeni, s. Petrunea din r-l Glodeni, inclusiv 4 comune cu 14 sate în componența lor și un oraș.
În primul rând, zona este caracterizată de patrimoniul său natural unical: monumentul natural „Stâncile Prutului”- s. Cobani și com. Camenca, rezervațiile naturale „Pădurea Domnească” -com. Balatina, „Suta de Movile”- s. Cobani, și patrimoniul cultural valoros (folclor, meșteșuguri și bucătăria tradițională) ce oferă oportunități de dezvoltare a turismului rural.

Mai mult, acest GAL contribuie activ la dezvoltarea comunităților rurale din această regiune prin inițiative locale și proiecte de colaborare transfrontalieră.
Pe parcursul a cinci ani de activitate, Grupul de Acțiune Locală „Stâncile Prutului” a reușit să implementeze cu succes 60 de proiecte de dezvoltare locală, gestionând un buget de peste 10 milioane de lei.
Aceste proiecte au vizat îmbunătățirea infrastructurii, sprijinirea antreprenoriatului local și promovarea dezvoltării durabile în comunitățile din nord-vestul Republicii Moldova.
Accesează acest link pentru a afla și alte noutăți din domeniul dezvoltării rurale.