Pasionată de arta culinară și patiserie, Angela Comendant a visat dintotdeauna să își deschidă propria afacere. Deși a fost învățătoare și ulterior directoare de liceu, în urmă cu cinci ani a decis să lase învățământul pentru a-și urma visul.
Angela Comandant – de la profesoară la femeie de afaceri
În 2017, a început construcția restaurantului din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, iar în 2019, afacerea a prins viață.
În timp, familia Comendant a extins afacerea, deschizând o pensiune agro-turistică și achiziționând câteva case vechi din apropiere, pe care plănuiesc să le restaureze, păstrând autenticitatea lor.
Unul dintre locurile preferate ale Angelei din restaurant este atelierul de pâine și patiserie, unde produce pâine și alte delicii folosind fructe din propriile livezi.
Însă, o provocare majoră pentru afacerea sa o reprezintă încălzirea.
Prin participarea la proiectul PNUD „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice, climatice și energetice”, Angela a obținut sprijin de la Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) pentru achiziționarea unui cazan pe biomasă de 33 kW, a unui tocător de crengi și a unui peletizator, reducând astfel costurile energetice semnificativ.
Astfel, Angela Comendant nu doar că a reușit să își împlinească visul, dar a transformat o pasiune într-o afacere de succes care sprijină dezvoltarea comunității locale și promovează sustenabilitatea.
Mai multe noutăți despre dezvoltare rurală găsiți pe acest link