Într-un colț pitoresc al Luncii Prutului de Jos, în satul Slobozia Mare, raionul Cahul, trăiește o gospodină deosebită pe nume Maria Minciună, cunoscută cu drag de toți ca Tanti Masha.
Timp de 40 de ani, a gătit cu pasiune pentru mii de oaspeți, oferindu-le bucate alese la diverse petreceri. Însă, când pandemia a lovit, evenimentele s-au oprit, iar serviciile ei nu mai erau solicitate ca înainte.
Popularitatea rețetelor sale a crescut, așa că tanti Masha a decis să împărtășească secretul cuscuților – o delicatesă tradițională.
În cadrul atelierelor sale gastronomice, turiștii învață cum să pregătească cuscuți din doar trei ingrediente: bulguraș de grâu, făină și ou, fiert în bulion de găină, o adevărată explozie de arome.
Tanti Masha nu are nevoie de un carnet de rețete, toate sunt bine păstrate în memoria ei, așa cum le-a învățat în copilărie. Fiecare preparat vine cu tradiția și priceperea moștenită din generații, exact cum se făceau odinioară.
Tanti Masha le deschide cu căldură ușa casei sale, oferindu-le camere amenajate cu grijă, pline de povești și tradiții, cu zestrea păstrată cu sfințenie din tinerețe. Iar oaspeții ei sunt răsfățați nu doar cu ospitalitatea ei, ci și cu bucate locale care îți încântă toate simțurile.
Dulcețurile pe care le pregătește sunt adevărate vedete: din ardei, smochine, flori de soc, salcâm, roșii cherry și trandafiri. Aceste delicii sunt servite cu „minciunele” sau „uscățele”, simple și savuroase, exact cum știe tanti Masha să facă.
Dacă visezi să înveți să prepari aceste bunătăți și să descoperi magia bucatelor tradiționale, o poți face participând la atelierele gastronomice la „Tanti Masha”.
Odată ajunși la Slobozia Mare îți recomandăm să vizitezi Lacul Beleu, Casa-Muzeu La Mama Catița, Eco – Village Văleni și Muzeul Pâinii.