back to top

Cooperare Economică România – Republica Moldova

Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a participat la conferința „Cooperare Economică Transfrontalieră”, unde a fost lansat Patronatul pentru Dezvoltarea Durabilă România – Republica Moldova.

Această platformă își propune să deschidă noi oportunități de dezvoltare durabilă și cooperare economică între cele două țări.

Forul va juca un rol crucial în facilitarea parteneriatelor între mediile de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului.

În intervenția sa, Chistol a subliniat importanța colaborării în domeniile culturii și turismului, precum și necesitatea investițiilor în infrastructura turistică din Republica Moldova.

„Avem nevoie de investiții mai mari în industria hotelieră, balneară, conexiuni, servicii și pregătirea resurselor umane. De asemenea, trebuie să realizăm pachete turistice comune și să dezvoltăm un program comun de vouchere turistice în ambele țări,” a declarat oficialul.

Andrei Chistol a evidențiat rolul important al programelor UE de cooperare transfrontalieră, care pot facilita realizarea de proiecte în domeniul restaurării și valorificării patrimoniului cultural comun, dezvoltării turismului cultural și întăririi legăturilor între comunitățile locale.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților centrale din România și Republica Moldova, mediului de afaceri și societății civile.

Alte articole

Programul Deșeuri Solide în Republica Moldova

Soluții noi pentru gestionarea deșeurilor în Moldova

Trei regiuni din Republica Moldova vor beneficia de un sistem integrat de gestionare a deșeurilor până în 2028, în cadrul Programului „Deșeuri Solide în...
Știri
1
min.
vinul nostru uimitor de bun

Ziua Națională a Vinului – 99 de vinificatori vor prezenta noi...

Primul weekend al lunii octombrie va fi dedicat sărbătorii „Vinului Moldovei – Uimitor de bun”. Anul acesta, un număr record de 99 de vinificatori...
Știri
2
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă