back to top

Descoperă Traseul Canionului – plimbare pe malurile Răutului


Traseul Canionului este unul din cele mai spectaculoase trasee pe malurile râului Răut până la gura de vărsare în Nistru. Acesta oferă o experiență impresionantă pentru toți iubitorii de natură, fie pe bicicletă, fie pe jos.

Punctele de început și infrastructura traseului

Parcurgerea sa este recomandată din primăvară până în toamnă, pe timp uscat.

Drumul începe din satul Butuceni și continuă prin localitățile Mașcăuți, Bălășești, Jevreni, Ustia, Zolonceni, până la Criuleni, unde traseul se intersectează cu alte rute turistice.

Dinspre Butuceni, traseul debutează la parcarea de lângă administrația rezervației, iar dinspre Criuleni, punctul de pornire este intersecția străzii Orhei cu 31 August 1989.

traseul canionului butuceni
FOTO: captură Google Maps/ Traseul Canionului este marcat cu, culoarea albastră. Punctul de start este marcat cu verde, iar punctul de finiș cu roșu.

Traseul este aproape integral marcat pe drumuri de țară, de pietriș și sol, pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind recomandat să fie vizitat doar pe vreme uscată.

Marcaje și indicatoare

Acest traseu are o lungime de 27 km și este accesibil, având un grad de dificultate redus.

Traseul este marcat cu o bandă albastră, cu borne de lemn în zonele rurale și marcaje pe copaci în pădure.

În sate, marcajele sunt amplasate pe stâlpii de electricitate, oferind informații utile despre distanțele și direcțiile către punctele importante.

drumetie butuceni
FOTO: upload.wikimedia.org

Atenționări

Deoarece traseul traversează două rezervații naturale – Orheiul Vechi și Zolonceni – este important ca turiștii să respecte fauna locală și să evite zgomotele sau comportamentele care pot perturba animalele.

Acest traseu este o oportunitate excelentă de a descoperi frumusețile naturale ale Moldovei într-un cadru organizat, accesibil și prietenos pentru familii.

Vă recomandăm să citiți și acest articol Dor de Codru – traseul care redescoperă tradițiile și natura Moldovei.

Alte articole

prisaca vulpii

Prisaca Vulpii: apicultură și experiențe educative despre viața albinelor

Prisaca Vulpii este o afacere de familie, care de mai bine de șase ani promovează apicultura și oferă experiențe educative despre viața albinelor și...
Turism
2
min.
destinatia anului

Destinația anului 2025: nominalizează locul preferat

Nominalizările pentru Destinația Anului 2025 sunt în plină desfășurare. Republica Moldova și România caută cele mai deosebite destinații turistice care să promoveze frumusețea...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă