back to top

Manas Yurt Village – experiență kârgâză autentică la Călărași

În satul Leordoaia, raionul Călărași se află un camping nomad – Manas Yurt Village, cu 12 iurte autentice în care vizitatorii au ocazia să se familiarizeze cu obiceiurile și cultura poporului kîrghîz.

Administratoarea taberei de iurte este Larisa Ambrosii. După mulți ani de muncă în Irlanda, Larisa s-a întors în satul ei natal, Leordoaia pentru a iniția o afacere.

Astfel, împreună cu o prietenă din Kârgâztan au lansat o afacere inedită care îmbină tradițiile moldovenești cu cultura asiatică.

iurte leordoaia calarasi
FOTO: zdg.md

Manas Yurt Village

Campingul include 12 iurte autentice, în care vizitatorii au ocazia să se familiarizeze cu obiceiurile și cultura poporului kârghâz. Opt dintre ele sunt pentru cazare, două sunt destinate evenimentelor private, iar una este pentru meditație.

Mai mult, vizitatorii au ocazia să guste din bucatele tradiționale kârgâze la restaurantul complexului, gătite de bucătari originari din Kârgâztan, scrie moldpres.md.

bucate kirghize manas yurt village
FOTO: himoldova.md

Printre angajații complexului se numără și cetățeni de origine kârgâză.

Taxa de intrare pe teritoriul taberei este de 50 lei. Pentru cei care vor să experimenteze o noapte în iurtă, sejurul costă 600 de lei, cu mic dejun inclus.

De asemenea, oaspeții taberei au posibilitatea să-și gătească singuri bucatele, folosind grătarul sau ceaunul din camping.

Mai mult, aici veți descoperi peisaje de vis cu dealuri, păduri și un lac liniștit, iar pe teritoriul taberei vă puteți bucura de frumusețe grădinei.

manas yurt village leordoaia calarasi
FOTO: moldova.org

Iurta reprezintă o locuință tradițională a popoarelor din Asia Centrală, fiind construită din lemn, pâslă și piele. Poate fi asamblată și dezasamblată în doar două ore, iar datorită formei sale rotunde, este rezistentă la vânt.

Despre turismul rural în Moldova găsiți pe acest link.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă