back to top

Festivalul CRESCENDO – magia muzicii clasice la Cahul

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „CRESCENDO” își deschide ușile pe 5 septembrie la Palatul de Cultură „N. Botgros” din Cahul. 

Timp de două zile, în perioada 5 – 7 septembrie, pasionații de muzică clasică se vor delecta cu interpretări remarcabile, susținute de artiști de renume.

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „CRESCENDO” – program

Pe 5 septembrie, în prima zi de festival, va răsuna monumentala lucrare: Requiemul German de Johannes Brahms, ce va avea loc în sala mare a Palatului de Cultură „N. Botgros”.

În continuare, sub bagheta dirijorului Rotilă Ilie Croitoru, fondatorul Festivalului Internațional de Muzică „CRESCENDO”, celebra lucrare va prinde viață în interpretarea Capelei corale academice „Doina”, a Corului Național de Cameră „Sala cu Orgă”, a Orchestrei Simfonice a Festivalului și a soliștilor Diana Axentii (soprană) și Vitalii Machunsky (bariton).

Vineri, 6 septembrie, vor evolua soliștii virtuoși: Harpă – Vanja Contu, Italia; Pian – Olga Iuhno; Soprano – Diana Axenti, Olanda; Orgă – Anna Strezeva; Vioară – Sofia Știuca; Duetul pianistic: Aliona Vardanean și Nadejda Erhan-Banariuc.

Pe 7 septembrie, în ultima zi de festival, în scenă vor urca soliștii – Yuri Mahovici și Anatolii Lapicus la pian și 3 Tenori Ieșeni – Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă.

Prețurile biletelor variază între 50 – 10 de lei per zi și pot fi achiziționate la numărul de telefon +373 (68) 713 418. 
Mai mult, persoanele în etate și tinerii până la 18 ani beneficiază de o reducere de 50% din suma de 100 MDL la prezentarea carnetului de pensionar/buletinului de identitate.

Acest concert de excepție face parte din programul Festivalului „CRESCENDO”, organizat anual de Primăria municipiului Cahul și Filarmonica Municipală Cahul.

festivalul de muzica clasica crescendo cahul

Pentru a fi la curent cu evenimentele care au loc în Republica Moldova accesează acest link.

Alte articole

expoziție de bostani la festivalul gastronomic Bostaniada 2024

Festivalul Gastronomic Bostaniada – petrecere printre bostani

În ultimul weekend din luna septembrie, va avea loc tradiționalul Festivalul Etno - Gastronomic Bostaniada. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, organizatorii te invită...
Evenimente
1
min.
festivalul gastronomic Bostaniada hoginesti criuleni

Bostaniada 2024 – vino să vezi cel mai mare bostan din...

Pe 28 și 29 septembrie, Agropensiunea Bostaniada își deschide larg porțile pentru toți cei care iubesc natura, timpul petrecut alături de familie și prieteni, și sunt...
Evenimente
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă