back to top

Soroca la 525 de ani – sărbătoare și festivități

Petrecere de zile mari la nordul țării. Soroca sărbătorește Hramul Orașului – 525 de ani. Cu acest prilej, în localitate a fost organizat un program bogat de activități.

Evenimentele au început cu liturghia de sărbătoare la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, urmată de o masă de binefacere pentru persoanele vulnerabile.

hramul orașului soroca
FOTO: observatorul.md

Pe parcursul zilei, locuitorii și oaspeții orașului pot participa la acțiuni sportive, la festivalul medieval „Al cincilea turn” de la Cetatea Soroca și la un concert festiv care va încheia ziua în Piața Libertății.

hramul orașului soroca activitati sportive
FOTO: observatorul.md

Seara va culmina cu un concert de zile mari, avându-i ca protagoniști pe Adriana Ochișanu, 3 Sud Est, Doinița Gherman, Magnat și Feoctist.

hramul orașului soroca

Prima mențiune documentară certă a numelui Soroca, cu referire la cetate, se consideră menționarea în Tratatul de pace dintre Moldova și Polonia din 12 iulie 1499 a boierului „Coste, pârcălab de Soroca.

Alte articole

rezervația naturală codrii straseni

Rezervația Codrii – inima verde a Moldovei 

Aflată în regiunea centrală, Rezervația Codrii este nu doar un laborator științific, ci și un tezaur natural care protejează un genofond de mare valoare...
Știri
2
min.
moldova business week chisinau 2024

Moldova în Global Soft Power Index

La începutul acestui an, Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în consolidarea imaginii sale internaționale, intrând în prestigiosul clasament Global Soft Power Index...
Știri
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă