back to top

Învăță să gătești tradițional cu Tanti Masha

Într-un colț pitoresc al Luncii Prutului de Jos, în satul Slobozia Mare, raionul Cahul, trăiește o gospodină deosebită pe nume Maria Minciună, cunoscută cu drag de toți ca Tanti Masha.

Timp de 40 de ani, a gătit cu pasiune pentru mii de oaspeți, oferindu-le bucate alese la diverse petreceri. Însă, când pandemia a lovit, evenimentele s-au oprit, iar serviciile ei nu mai erau solicitate ca înainte.

tanti masa slobozia mare cahul
FOTO: Facebook.com/Atelierul gastronomic La Tanti Masha

Popularitatea rețetelor sale a crescut, așa că tanti Masha a decis să împărtășească secretul cuscuților – o delicatesă tradițională.

În cadrul atelierelor sale gastronomice, turiștii învață cum să pregătească cuscuți din doar trei ingrediente: bulguraș de grâu, făină și ou, fiert în bulion de găină, o adevărată explozie de arome.

atelier gastronomic tanti masa slobozia cahul
FOTO: Facebook.com/Atelierul gastronomic La Tanti Masha

Tanti Masha nu are nevoie de un carnet de rețete, toate sunt bine păstrate în memoria ei, așa cum le-a învățat în copilărie. Fiecare preparat vine cu tradiția și priceperea moștenită din generații, exact cum se făceau odinioară.

conserve tanti masa slobozia mare cahul
FOTO: Facebook.com/Atelierul gastronomic La Tanti Masha

Tanti Masha le deschide cu căldură ușa casei sale, oferindu-le camere amenajate cu grijă, pline de povești și tradiții, cu zestrea păstrată cu sfințenie din tinerețe. Iar oaspeții ei sunt răsfățați nu doar cu ospitalitatea ei, ci și cu bucate locale care îți încântă toate simțurile.

Dulcețurile pe care le pregătește sunt adevărate vedete: din ardei, smochine, flori de soc, salcâm, roșii cherry și trandafiri. Aceste delicii sunt servite cu „minciunele” sau „uscățele”, simple și savuroase, exact cum știe tanti Masha să facă.

tanti masa expozitie dulceturi
FOTO: Facebook.com/Atelierul gastronomic La Tanti Masha

Dacă visezi să înveți să prepari aceste bunătăți și să descoperi magia bucatelor tradiționale, o poți face participând la atelierele gastronomice la „Tanti Masha”.

Odată ajunși la Slobozia Mare îți recomandăm să vizitezi Lacul Beleu, Casa-Muzeu La Mama Catița, Eco – Village Văleni și Muzeul Pâinii.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă