back to top

Ziua Vinului – sărbătoarea vinului uimitor de bun

În primul weekend din octombrie, tradițiile vechi de secole în vinificație, măiestria vinificatorilor și Vinul Moldovei vor fi celebrate cu mult fast. Cea de-a XXIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va avea loc pe 5 și 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, sub sloganul „Vinul nostru uimitor de bun”.

ziua nationala a vinului 2024
FOTO: agrobiznes.md

Ziua Națională a Vinului 2024

Totodată, acest eveniment scoate în evidență ceea ce Moldova are mai bun de oferit în domeniul vinicol, punând accent pe excelență și inovație.

„Anul acesta marcăm un pas important pentru industria vinicolă, îmbinând tradiția cu inovația sub sloganul Wine of Moldova. Uimitor de Bun. Dorim să arătăm lumii angajamentul nostru de a produce vinuri de calitate excepțională, care să concureze cu cele mai apreciate din lume, a declarat Ștefan Iamandi, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.”

La eveniment, peste 90 de vinificatori vor prezenta vinurile lor premiate la competiții internaționale, dar și noi sortimente și produse lansate recent.

Mai mult, anul acesta, formatul evenimentului va aduce o noutate: zona gastronomică va fi mutată pe bulevardul Ștefan cel Mare, între străzile A. Pușkin și V. Pârcălab, oferind mai mult spațiu vizitatorilor pentru a se bucura de vinuri și de poveștile din spatele fiecărei sticle.

ziua vinului editia 23 oficiul national al viei si vinului
FOTO: locals.md

An de an, Ziua Națională a Vinului este o oportunitate de a promova Moldova ca destinație vinicolă de top, atrăgând turiști, experți internaționali și iubitori de vinuri de calitate.

Ziua vinului – organizatori

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul USAID Moldova și al Fondului American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Ministerul Culturii.

Te-ar putea interesa și acest articol Descoperă producătorii de vin din raionul Cahul.

Alte articole

rezervația naturală codrii straseni

Rezervația Codrii – inima verde a Moldovei 

Aflată în regiunea centrală, Rezervația Codrii este nu doar un laborator științific, ci și un tezaur natural care protejează un genofond de mare valoare...
Știri
2
min.
moldova business week chisinau 2024

Moldova în Global Soft Power Index

La începutul acestui an, Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în consolidarea imaginii sale internaționale, intrând în prestigiosul clasament Global Soft Power Index...
Știri
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă