back to top

Concursul Național Vinul Moldovei 2024 – detalii

Cea de-a III-a ediție a Concursului Național „Vinul Moldovei”, va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2024. Acest eveniment deosebit își propune să aducă în prim-plan vinurile produse din soiuri autohtone, vinurile obținute prin asamblare cu soiuri europene, precum și băuturile spirtoase de origine vitivinicolă.

Totodată, acest concurs este un prilej important de a evidenția calitatea și diversitatea vinurilor moldovenești.

Vinul Moldovei – în fața juriului internațional

Astfel, la această competiție, vinurile vor fi evaluate de un juriu format din 28 de experți locali și internaționali, veniți din 7 țări, care vor analiza și nota băuturile înscrise. Acest panel de experți aduce în concurs experiența și perspectivele necesare pentru a recunoaște cele mai valoroase vinuri ale Moldovei.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Categoriile de vinuri și premiile așteptate

Concursul include mai multe categorii de vinuri, precum:

  • Vinuri din soiuri autohtone
  • Vinuri din soiuri noi de selecție
  • Vinuri obținute prin asamblare între soiuri locale și europene
  • Băuturi spirtoase de origine vitivinicolă.

Mai mult, pe 22 noiembrie, în cadrul Galei Premiilor, învingătorii vor fi premiați cu medalii de argint, de aur și marea medalie de aur, care reprezintă recunoașterea excelenței și pasiunii din fiecare sticlă de vin moldovenesc.

Organizatori

Concursul Vinul Moldovei este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și al partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală „Dezvoltăm Moldova Rurală” (RCRA).

Acest parteneriat susține eforturile de promovare a vinurilor locale și de dezvoltare a sectorului vitivinicol în Moldova.

V-ar putea interesa și acest eveniment Vernisajul Vinului 2024 – „Sărbătorește vinul nostru, uimitor de bun”.

Alte articole

investigatii arheologice

Investigații arheologice în sudul Moldovei. Ce așteptări au specialiștii

Investigații arheologice vor începe la începutul lunii mai în două situri istorice de importanță națională, în contextul lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare...
Știri
2
min.
aleea de castani

Aleea de castani din Ungheni – cea mai lungă din Europa

Aleea de castani din Ungheni, plantată în anul 1975, se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri de-a lungul străzii Naționale, fosta stradă...
Știri
1
min.