back to top

Festivalul Taurul Negru de Cărbuna – o sărbătoare a tradițiilor locale

În inima satului Cărbuna, raionul Ialoveni, avut loc un eveniment deosebit care în primul rând a strâns laolaltă comunitatea și iubitorii de tradiții: Festivalul Taurul Negru de Cărbuna.

Acest festival anual, care celebrează cultura și moștenirea locală, a adunat mulți oameni la un loc, oferind mai întâi de toate o experiență memorabilă printr-o serie de evoluții artistice și activități captivante.

Cum s-a desfășurat Festivalul Taurul Negru de Cărbuna

La cea de-a VI-a ediție a festivalului Taurul Negru de Cărbuna au fost prezente ansamblurile folclorice din raion care, rând pe rând, au urcat pe scena festivalului și au interpretat melodii populare și folclorice ce au reamintit de tradițiile străvechi ale zonei.

taurul negru de cărbuna

În timp ce colectivele folclorice încântau vizitatorii cu cântece melodioase, ansamblurile de dansuri populare au impresionat publicul cu mișcările și costumele populare, aducând astfel un omagiu vechilor obiceiuri și ritualuri.

Tot la festivalul Taurul Negru de Cărbuna, au fost prezenți și meșteșugarii din regiune, iar vizitatorii au putut achiziționa suvenire autentice. De la acest frumos eveniment nu au lipsit producătorii locali de vin, fructe și legume.

Despre eveniment

Festivalul Taurul Negru de Cărbuna, are loc anual în a doua Duminică a lunii August. Scopul acestui eveniment este de a promova componenta rurală în cultura Moldovei și de a dezvolta satul Cărbuna.

Festivalul este organizat de A.O. „Proiectul Casa Mare” și Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova în cadrul proiectului social de organizare comunitară a satului Cărbuna, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Vezi mai multe evenimente organizate în Moldova pe acest link.

Alte articole

expoziție de bostani la festivalul gastronomic Bostaniada 2024

Festivalul Gastronomic Bostaniada – petrecere printre bostani

În ultimul weekend din luna septembrie, va avea loc tradiționalul Festivalul Etno - Gastronomic Bostaniada. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, organizatorii te invită...
Evenimente
1
min.
festivalul gastronomic Bostaniada hoginesti criuleni

Bostaniada 2024 – vino să vezi cel mai mare bostan din...

Pe 28 și 29 septembrie, Agropensiunea Bostaniada își deschide larg porțile pentru toți cei care iubesc natura, timpul petrecut alături de familie și prieteni, și sunt...
Evenimente
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă