back to top

Fetească Neagră: o seară dedicată soiului nobil al vinului

Dacă ești pasionat de vinuri și vrei să afli mai multe despre procesul de vinificație și povestea fiecărui pahar, Plincuvin te invită la o seară exclusivă dedicată unuia dintre cele mai apreciate soiuri autohtone – Fetească Neagră.

Fetească Neagră – despre eveniment

În cadrul acestui eveniment special, vei avea ocazia să deguști selecții exclusive de Fetească Neagră, oferite de nouă dintre cei mai talentați și pasionați vinificatori din Moldova.

Fiecare vinificator își va împărtăși viziunea și tehnicile de producție, iar tu vei putea să interacționezi direct cu cei care dau viață acestor vinuri deosebite.

Vinificatori invitați

  • Constantin Stratan – Equinox
  • Andrei Pripa – Domeniile Pripa
  • Andrei Novak – Novak Winery
  • Vasile Bratu – Divus
  • Vadim Mihailov – Te Wa Winery
  • Gogu Ilie – Gogu Winery
  • Oleg Boboc – Vinăria Nobilă
  • Ion Luca – Casa Vinicolă Luca
  • Dan Prisacaru – Minis Terrios

Acești vinificatori vor aduce o varietate de vinuri din soiul Fetească Neagră, fiecare cu caracteristici și nuanțe unice.

Fiecare pahar va fi o poveste în sine, iar tu vei avea ocazia să înveți despre cum fiecare detaliu al procesului de vinificație influențează gustul și aroma vinului.

feteasca neagra
FOTO: facebook.com/event

Preț și detalii eveniment

  • Când: Joi, 5 decembrie 2024
  • Unde: Plincuvin, stradela Teatrului 6, 2012 Chisinau, Moldova
  • Durată: 4-5 ore
  • Cost: 700 MDL

Locurile sunt limitate, așa că, grăbește-te să îți rezervi locul din timp pentru a nu rata această ocazie unică de a explora Fetească Neagră într-o atmosferă relaxată, dar plină de pasiune pentru vinuri.

Rezervări

Pentru a rezerva un loc, sună la 060056022 sau trimite un mesaj.

Despre soiul Fetească Neagră

Cu o istorie de peste 2000 de ani, acest soi își are originile din valea râului Prut din zona de sud-vest a Moldovei.

Formele parentale: selecție populară, cultivată în timp direct din sălbăticie.

Sinonime: Coada Rândunicii, Coada Rîndunicei, Coada Rîndunicii, Păsăreasca Neagră, Poama Fetei Neagră (RO/ MD), Chornaya Fetyaska (RUS), Fekete Leányka (HUN), Mädchentraube Schwarz, Schwarze Mädchentraube (DE).

Fetească Neagră este cultivată în special in regiunile viticole Dealurile Munteniei și Olteniei, Dealurile Moldovei, Banat, Crișana și Maramureș, Colinele Dobrogei, Terasele Dunării și Podișul Transilvaniei.

De asemenea, Fetească Neagră este unul din cele mai cultivate soiuri și in Republica Moldova.

Suprafața soiului, ocupată în Republica Moldova (înregistrată în RVV, 30.12.2023): Ocupă locul 3 între soiurile indigene după suprafață și constituie – 424.2 ha, inclusiv 202.71 ha luate în evidență pentru producerea produselor vitivinicole cu IGP.

Din acest soi se pot obţine atât roze-uri deosebite, cât şi vinuri roşii ce pot fi învechite în lemn de calitate şi ulterior în sticlă, rezultând vinuri de mare marcă, cu o tipicitate pronunţată.

Profilul aromatic – aromă de fructe de pădure, vișine, prune uscate, stafide negre, ușor condimentat, amintind de scorțișoară, piper negru boabe, ienibahar sau vanilie, și este mai bogat și mai fin odată cu învechirea.

Vă recomandăm și acest articol Crâșma Trei Fântâni dă o petrecere autentic moldovenească.

Alte articole

carnavalul timpului

Carnavalul timpului: măști și tradiții la Muzeul Național

„Carnavalul timpului: măști și povești”, un eveniment ce va aduce în prim-plan măști tradiționale din patrimoniul Centrelor de Meșteșuguri pentru copii din municipiul Ungheni. „Carnavalul...
Evenimente
1
min.
spectacol de craciun chisinau

Spectacol de Crăciun în inima Chișinăului: vin colindătorii

Chișinău se pregătește să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă! Astăzi, de la ora 17:00, Piața Marii Adunări Naționale va găzdui un spectacol magic...
Evenimente
0
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă