back to top

Unde a fost construit cel mai mare butoi din Moldova

Satul Scoreni din raionul Strășeni, cunoscut pentru tradiția sa meșteșugărească de confecționare a butoaielor, a devenit o nouă destinație turistică datorită Programului Satul European. Aici a fost construit cel mai mare butoi din Moldova.

Cel mai mare butoi din Moldova

Cu o înălțime de 11 metri și o lățime de 8 metri, acest butoi uriaș găzduiește Muzeul Satului, unde poți descoperi tradițiile și istoria meșteșugurilor locale.

cel mai mare butoi din tara scoreni straseni
FOTO: mc.gov.md

Deși are un volum teoretic de 250.000 de litri, acest butoi nu este destinat vinului, ci reprezintă un simbol al priceperii meșterilor polobocari din zonă.

Complexul muzeistic include și o sală de expoziții și degustare a vinurilor, oferind turiștilor și oaspeților localității o experiență completă. 

cel mai mare butoi scoreni straseni

Vizitează atelierul de poloboace

La Scoreni poți să afli secretele confecționării butoaielor tradiționale chiar de la meșterii locali. Mai mult, poți chiar să participi la ateliere interactive și să înveți câteva tehnici vechi de la acești adevărați artiști.

Prin acest proiect se dorește repunerea în valoare a tradițiilor meșteșugărești seculare și promovarea turismului rural. Valoarea proiectului – peste 2,8 milioane de lei.

Despre Scoreni

Satul Scoreni este situat în valea râului Ișnovăț, la 28 km sud-est de capitala Moldovei – Chișinău și la 13 km nord-est de centrul raional Strășeni. Această destinație fermecătoare face parte din traseul turistic Căpriana – Condrița – Ialoveni și este locul ideal pentru a te reconecta cu natura și cultura locală.

Unul dintre cele mai răspândite și specific zonei este meșteșugăritul butoaielor de lemn, butoaie de diferite dimensiuni, în care se depozitează și se păstrează vinurile moldovenești.

Despre destinațiile turistice din Moldova găsești pe acest link.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă