Creațiile maestrului Silviu Oravitzan ajung, în sfârșit, și în Republica Moldova, după ce au fost admirate în marile capitale ale lumii – New York, Paris, Berlin, Geneva și Viena.
Publicul din Chișinău este invitat la vernisajul expoziției „Cărările Luminii”, care va avea loc marți, 8 aprilie, de la ora 16:00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.
Silviu Oravitzan – un artist care redă lumina prin simbol
Silviu Oravitzan este unul dintre cei mai profunzi și rafinați artiști contemporani români, cunoscut pentru stilul său inconfundabil în care geometria sacră, simbolismul creștin și lumina devin elemente centrale ale creației.
Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.
În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.
Află mai multeArtistul a colaborat cu instituții de prestigiu și a expus alături de nume mari precum Salvador Dalí.
„Simbolul nu este un element arbitrar sau convențional, ci exprimă intrinsec esența făpturii”, afirma Oravitzan, a cărui operă este adesea descrisă ca fiind o „icoană a luminii”.

Arta care transcende materia
Expoziția „Cărările Luminii” aduce în prim-plan lucrări care reflectă o viziune artistică profund spirituală. Prin forme simple, dar cu o forță simbolică extraordinară, artistul explorează teme precum sacralitatea, timpul, creația și veșnicia.
Lucrările sale, inspirate din iconografia bizantină și mistica ortodoxă, ne invită la introspecție și comuniune cu frumosul etern.

Eveniment de neratat pentru iubitorii de artă
Expoziția „Cărările Luminii” poate fi vizitată la Muzeul Național de Artă al Moldovei până pe 11 mai 2025, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Silviu Oravitzan – un artist cu renume internațional
Născut pe 4 octombrie 1941, în localitatea Ciclova Montană, județul Caraș-Severin, Silviu Oravitzan are în portofoliu zeci de expoziții internaționale, la New York, Paris, Viena, Marsilia, precum și în muzee din România: Muzeul Țăranului Român, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Național al Bucovinei etc.
Lucrările sale se află în muzee și colecții private din România, Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Statele Unite ale Americii etc.
Intrarea liberă la vernisaj.
Vă recomandăm și acest articol: Victimele foametei din 1946–1947, comemorate la Edineț.