back to top

„Acces la cultură” – program național pentru susținerea culturii în sate

Guvernul a aprobat astăzi un program național dedicat dezvoltării culturii la nivel local, cu un accent deosebit pe regiunile rurale și comunitățile cu acces redus la activități culturale.

Inițiativa vine să reducă dezechilibrul în ceea ce privește participarea culturală între mediul urban și rural.

Programul „Acces la cultură” debutează în mai

Programul „Acces la cultură” va demara în luna mai și va include un calendar clar al activităților culturale care vor fi desfășurate în teritoriu.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Totodată, va fi elaborat un Ghid pentru aplicanți și se va institui un Consiliu coordonator care va monitoriza implementarea măsurilor.

acces la cultura
FOTO: gov.md

Un pilon important al programului este mobilitatea culturală – adică sprijinirea circulației proiectelor culturale între regiuni, precum și crearea de legături între cultura locală și scena internațională.

„Prin acest program, cultura ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie de ea – în comunități. Ne propunem să apropiem oamenii de tradiții, patrimoniu și valorile noastre culturale, într-un proces firesc de europenizare”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Programul urmărește să aducă arta și cultura în fiecare colț al țării

Scopul principal al inițiativei este de a promova diversitatea culturală, de a încuraja participarea cetățenilor la viața culturală și de a integra valorile naționale în contextul european.

Pentru anul 2025, programul beneficiază de un buget de 50 milioane de lei.

Vă recomandăm și acest articol: Mieii pentru Paști, la mare căutare: află cât costă direct de la fermier.

Alte articole

investigatii arheologice

Investigații arheologice în sudul Moldovei. Ce așteptări au specialiștii

Investigații arheologice vor începe la începutul lunii mai în două situri istorice de importanță națională, în contextul lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare...
Știri
2
min.
aleea de castani

Aleea de castani din Ungheni – cea mai lungă din Europa

Aleea de castani din Ungheni, plantată în anul 1975, se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri de-a lungul străzii Naționale, fosta stradă...
Știri
1
min.