back to top

Descoperă Casa Sobarului de la Molovata

Casa Sobarului din Molovata, situată în raionul Dubăsari, este un loc unde tradițiile moldovenești sunt păstrate cu mândrie.

Casa Sobarului este o pensiune care așteaptă vizitatori de la mic la mare pentru priveliștea din natura nemaipomenită dar și pentru bucatele tradiționale moldovenești pregătite cu drag.

Casa Sobarului – cum a luat naștere

La început a fost o casă bătrânească, construită în 1950 pe mal de Nistru și cumpărată de către soții Radu și Marina Coșneanu în anul 2020. S-au făcut multe lucrări de construcție și amenajare, pentru a însufleți imaginea rustică de odinioară.

casa sobarului varianta initiala
FOTO: conday.md

Chiar dacă pe parcursul lucrărilor de construcție s-au confruntat cu mai multe provocări, soții Coșneanu nu au renunțat și au reușit să-și realizeze visul. Mai mult decât atât, proprietarii au ținut chiar să acopere casa și terasa cu stuf, așa cum era pe timpuri.

Sobar de profesie, proprietarul pensiunii a amenajat în curte un cuptor cu toate necesitățile, unde sunt gătite bucatele pentru oaspeții casei.

cuptor casa sobarului molovata
FOTO: casasobarului.md

Totodată acest cuptor fortifică imaginea rustică a casei, iar pe teritoriul pensiunii sunt expuse unelte utilizate de străbuni.

casa sobarului renovata
FOTO: casasobarului.md

Casa Sobarului – o destinație pentru toți

Casa Soborului se află la o distanță de 60 km de orașul Chișinău. Pensiunea este amplasată la 50 metri de râul Nistru și păstrează stilul unor case tradiționale din această zonă.

Situată într-un cadru pitoresc, pensiunea vă întâmpină cu o curte decorată rustic, dar dotată cu toate facilitățile necesare pentru o ședere relaxantă.

Aici aveți posibilitatea să explorați frumusețea împrejurimilor și să vă bucurați de preparatele delicioase din bucătăria locală.

Fie că sunteți în căutarea unei escapade romantice, a unui loc liniștit pentru familie sau a unei baze pentru aventurile voastre în natură, Casa Sobarului este alegerea perfectă.

Mai multe despre pensiunile din Republica Moldova găsiți pe acest link.

Alte articole

hanul hanganu pensiune lalova rezina

Hanul Hanganu – refugiu tradițional și ospitalitate caldă

Într-un colț pitoresc al Republicii Moldova, la doar o oră și jumătate de Chișinău, veți descoperi un loc de poveste, perfect pentru cei care...
Turism
2
min.
insula inima m Moldovei naslavcea

Naslavcea – tărâmul comorilor ascunse ale naturii

Naslavcea, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, situat în raionul Ocnița, impresionează prin frumusețea sa naturală unică. Satul este împărțit de râul Kisarău,...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă