back to top

Festivalul Vinului de Autor – eveniment dedicat iubitorilor de vinuri de calitate

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova anunţă, pentru zilele de 7-8 septembrie 2024, Festivalul Vinului de Autor, scrie Moldpres citat de Agrobiznes.

Festivalul Vinului de Autor – unde va avea loc

Evenimentul se va desfășura în Scuarul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei şi va fi dedicat vinurilor de marcă personală. 

Festivalul Vinului de Autor este un eveniment dedicat iubitorilor de vinuri de calitate, produse cu pasiune și măiestrie de vinificatori din Republica Moldova.

Această sărbătoare unică aduce în prim-plan vinuri care reflectă personalitatea și stilul fiecărui producător, oferind participanților ocazia de a descoperi vinuri autentice, realizate în ediții limitate.

Participanţii vor avea ocazia să descopere variate arome și să afle mai multe despre vinurile create de micii producători locali.

Festivalul Vinului de Autor – la a doua ediție

În concluzie, cea de-a doua ediție a Festivalul Vinului de Autor va avea loc timp de două zile, pe 7 și 8 septembrie, începând cu ora 13:00.

La prima ediţie, desfăşurată anul trecut în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, au participat peste 30 de mici vinificatori. 

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a subliniat importanța evenimentului pentru viața din sate, evidențiind că vinurile de nișă produse din soiuri autohtone reprezintă un potențial de dezvoltare și pentru turismul rural în Republica Moldova.

Exporturile de vin produs în Republica Moldova au crescut în anul 2023 cu 18% în volum și 24% în valoare, comparativ cu anul 2022, fapt ce indică o cerere internațională mai puternică și o recunoaștere a calității vinurilor.

Europa rămâne cea mai mare piață pentru vinurile moldovenești, fiind înregistrată o creștere valorică de 36%. Potrivit statisticilor, Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri. 

Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii. 

Despre evenimentele vinicole din Republica Moldova găsiți pe acest link.

Alte articole

expoziție de bostani la festivalul gastronomic Bostaniada 2024

Festivalul Gastronomic Bostaniada – petrecere printre bostani

În ultimul weekend din luna septembrie, va avea loc tradiționalul Festivalul Etno - Gastronomic Bostaniada. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, organizatorii te invită...
Evenimente
1
min.
festivalul gastronomic Bostaniada hoginesti criuleni

Bostaniada 2024 – vino să vezi cel mai mare bostan din...

Pe 28 și 29 septembrie, Agropensiunea Bostaniada își deschide larg porțile pentru toți cei care iubesc natura, timpul petrecut alături de familie și prieteni, și sunt...
Evenimente
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă