back to top

Kara Gani – tradiția vinului cu accent găgăuz

Kara Gani este o vinărie mică de familie din Găgăuzia sudul țării. Soții Cerven produc vin de cea mai înaltă calitate, datorită combinației dintre clima ideală de la sud, tehnologiile moderne și respectarea celor mai vechi tradiții.

Kara Gani – vinăria din zona cu Indicație Geografică Protejată

Vinăria oferă o experiență turistică fabuloasă, prin tururi locale cu vizite la ruinele „Valul lui Traian”, dar și excursii la podgoriile vinăriei.

La „Kara Gani” oaspeții sunt întâmpinați cu mâncăruri tradiționale găgăuze, asociate perfect de vinurile roșii ale cramei și care sunt foarte populare în zonă.

Totodată, în cinstea strămoșilor, pe teritoriul vinăriei este amenajat un muzeu de familie, unde au fost adunate lucruri cu valoare istorică și sentimentală.

Mai mult, proprietarii vinăriei Kara Gani din Găgăuzia au semnat un contract de export cu partenerii din Japonia. Directorul vinăriei a menționat că partenerii din Japonia sunt cei care au venit cu inițiativa de colaborare, scrie pavelzingan.md, citat de agrobiznes.md.

vinaria gagauza kara ganie export
FOTO. agrobiznes.md

„Partenerii japonezi ne-au contactat prima dată în 2017, când abia începusem activitatea noastră. Atunci ne-au spus că sunt gata să cumpere întreaga cantitate de vin pe care o aveam, dar abia intrasem pe piața moldovenească, aveam primii turiști și a fost posibil să dezvoltăm un parteneriat. În această primăvară, ne-au contactat din nou și am semnat un contract. La moment, pregătim certificatele necesare pentru export și în viitorul apropiat vom trimite primul lot de vinuri cu accent găgăuz în Japonia”. 

Lora Cerven a menționat că la moment, Japonia a semnat contract de livrare pentru cinci tipuri de vin de la Kara Gani – Cabernet, Cabernet Feteasca Neagra, Feteasca Neagra, Chardonnay-Sauvignon Blanc Aligote și Feteasca Neagra Rose. 

„Am expediat mostre de vin în Japonia, iar specialiștii au ales cinci tipuri de vin. Volumele nu sunt mari, dar vinurile sunt variate. În general, Japonia procură loturi mici. Acum, ne dorim să cucerim această piață. Din câte cunosc de la colegii care deja exportă în Japonia, dacă le place vinul, vor începe să-l cumpere puțin, dar constant. Având în vedere că producem cantități mici, această colaborare ni se potrivește”.

Datorită acestui parteneriat, primul vin cu accente găgăuze va ajunge pe piața din Japonia. Vinăria produce în fiecare sezon până la 30 de tone de vin.

Deși pare o vinărie relativ tânără, familia Cerven are în spate o tradiție de peste 130 de ani de producere a vinului.

vinaria kara gani
FOTO: agrobiznes.md

Pentru mai multe noutăți din domeniul vitivinicol acceseze acest link

Alte articole

frații dumitras vinăria dumitras Telenești

Dumitraș Winery – povestea vinului din Telenești

Fondată în 2005 de Anatolie Dumitraș, Dumitraș Winery își are originile în satul Vadul-Leca, raionul Telenești, pe malul drept al râului Răut, într-o zonă...
Vinării
2
min.
mihai sava

Ialoveni – descoperă producătorii de vin din regiune

Raionul Ialoveni, situat în inima Moldovei, este renumit pentru vinurile sale excepționale, fiind una dintre cele mai apreciate regiuni viticole ale țării. Vinificatorii de...
Vinării
9
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă