Kara Gani este o vinărie mică de familie din Găgăuzia sudul țării. Soții Cerven produc vin de cea mai înaltă calitate, datorită combinației dintre clima ideală de la sud, tehnologiile moderne și respectarea celor mai vechi tradiții.
Kara Gani – vinăria din zona cu Indicație Geografică Protejată
Vinăria oferă o experiență turistică fabuloasă, prin tururi locale cu vizite la ruinele „Valul lui Traian”, dar și excursii la podgoriile vinăriei.
La „Kara Gani” oaspeții sunt întâmpinați cu mâncăruri tradiționale găgăuze, asociate perfect de vinurile roșii ale cramei și care sunt foarte populare în zonă.
Totodată, în cinstea strămoșilor, pe teritoriul vinăriei este amenajat un muzeu de familie, unde au fost adunate lucruri cu valoare istorică și sentimentală.
Mai mult, proprietarii vinăriei Kara Gani din Găgăuzia au semnat un contract de export cu partenerii din Japonia. Directorul vinăriei a menționat că partenerii din Japonia sunt cei care au venit cu inițiativa de colaborare, scrie pavelzingan.md, citat de agrobiznes.md.
FOTO. agrobiznes.md
„Partenerii japonezi ne-au contactat prima dată în 2017, când abia începusem activitatea noastră. Atunci ne-au spus că sunt gata să cumpere întreaga cantitate de vin pe care o aveam, dar abia intrasem pe piața moldovenească, aveam primii turiști și a fost posibil să dezvoltăm un parteneriat. În această primăvară, ne-au contactat din nou și am semnat un contract. La moment, pregătim certificatele necesare pentru export și în viitorul apropiat vom trimite primul lot de vinuri cu accent găgăuz în Japonia”.
Lora Cerven a menționat că la moment, Japonia a semnat contract de livrare pentru cinci tipuri de vin de la Kara Gani – Cabernet, Cabernet Feteasca Neagra, Feteasca Neagra, Chardonnay-Sauvignon Blanc Aligote și Feteasca Neagra Rose.
„Am expediat mostre de vin în Japonia, iar specialiștii au ales cinci tipuri de vin. Volumele nu sunt mari, dar vinurile sunt variate. În general, Japonia procură loturi mici. Acum, ne dorim să cucerim această piață. Din câte cunosc de la colegii care deja exportă în Japonia, dacă le place vinul, vor începe să-l cumpere puțin, dar constant. Având în vedere că producem cantități mici, această colaborare ni se potrivește”.
Datorită acestui parteneriat, primul vin cu accente găgăuze va ajunge pe piața din Japonia. Vinăria produce în fiecare sezon până la 30 de tone de vin.
Deși pare o vinărie relativ tânără, familia Cerven are în spate o tradiție de peste 130 de ani de producere a vinului.
FOTO: agrobiznes.md
Pentru mai multe noutăți din domeniul vitivinicol acceseze acest link
În satul Ciumai, raionul Taraclia, frații Eugen și Alexandru Sârbu și-au transformat pasiunea pentru vin într-o afacere de familie – Vinăria Somma.
Cu o vastă...
Înființată în 2006, Vinăria Mezalimpe este prima vinărie din Republica Moldova care a adoptat modelul unui mic producător.
Amplasată în satul Răscăieții Noi, Ștefan Vodă,...