back to top

Inima Nistrului – nou traseu pentru cicliști și drumeți

Un nou traseu de ciclism și drumeție, denumit „Inima Nistrului”, a fost lansat cu sprijinul PNUD și al Guvernului Elveției. Acest traseu unic, de 42 km, străbate malurile pitorești ale râului Nistru și oferă o experiență inedită pentru iubitorii de natură și aventură.

Proiectul face parte din inițiativa de dezvoltare a infrastructurii turistice în regiune, având ca scop promovarea turismului sustenabil și dezvoltarea comunităților locale.

traseu de ciclism si drumetie inima nistrului
FOTO: undp.org

Inima Nistrului – itinerariul traseului

Așadar, traseul „Inima Nistrului” leagă localitățile Pohrebea, Doroțcaia, Pîrîta și Coșnița. Poate fi parcurs în aproximativ 4 ore și 30 de minute cu bicicleta sau 10 ore și 30 de minute pe jos. Este accesibil de primăvara până toamna, în condiții de vreme uscată, și poate fi parcurs în ambele sensuri.

Astfel, cicliștii și drumeții se pot bucura de priveliști spectaculoase ale insulelor și satelor din zonă, dar și de o diversitate bogată de specii de păsări, insecte și mamifere mici. Traseul este marcat corespunzător pe drumurile de țară și drumurile locale, unde se recomandă o atenție sporită la trafic.

traseu de ciclism si drumetie inima nistrului pnud
FOTO: undp.org

Peisaje naturale și comunități locale

„În această regiune am găsit atât peisaje deosebite, cât și o comunitate vibrantă. Descoperirile noastre continuă și invităm pe toți cu căldură să exploreze „Inima Nistrului”, un loc cu natură splendidă și oameni de care ne-am îndrăgostit,” spune Valeriu Istrati, specialist în trasee turistice și fondator Trail Pro.

Itinerarul „Inima Nistrului” face parte dintr-o rețea mai amplă de trasee turistice, conectându-se cu rutele dinspre Vadul-lui-Vodă, Criuleni și Rezina.

traseu de ciclism si drumetie inima nistrului pnud
FOTO: undp.org

Susținerea dezvoltării turismului local

Traseul a fost dezvoltat de micro-clusterul turistic „Inima Nistrului”, creat în 2023 cu sprijinul Guvernului Elveției și PNUD, în cadrul proiectului „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”. Acest cluster urmărește să stimuleze turismul în regiune și să susțină comunitățile locale, promovând colaborarea și inovația.

PNUD și partenerii săi sprijină dezvoltarea a 17 clustere economice în Republica Moldova, fiecare concentrat pe industrii specifice. Aceste clustere facilitează accesul la piețe și resurse, oferind suport juridic, infrastructură de afaceri, tehnologii moderne și branding pentru produsele locale.

ruta este accesibila de primavara pana toamna
FOTO: undp.org

Descoperă Inima Nistrului

„Inima Nistrului” este o destinație deosebită pentru iubitorii de natură, oferind o oportunitate unică de a descoperi frumusețea Moldovei, în timp ce contribuie la susținerea comunităților locale și la dezvoltarea turismului sustenabil.

Te-ar putea interesa și acest articol: Casa Bunicului – locul perfect pentru relaxare în sudul țării

Alte articole

baia tatareasca

Baia tătărească medievală de la Orheiul Vechi, restaurată

Baia tătărească medievală, cea mai mare dintre cele trei băi urbane descoperite, a fost restaurată și adusă la lumină vechiul caldarâm istoric, iar Valul...
Turism
1
min.
destinatia anului 2025

Destinația Anului 2025: 30 de destinații din Moldova, în finală

30 de destinații turistice din Republica Moldova s-au calificat în etapa a doua a concursului național și internațional „Destinația Anului 2025”. Acestea vor concura în...
Turism
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă