back to top

Granturi și sprijin pentru tineri din mediul rural

Proiectul IFAD VIII„Îmbunătățirea Capacităților pentru Transformarea Zonei Rurale” oferă granturi tinerilor și femeilor antreprenoare din mediul rural.

Granturi pentru femei și tineri antreprenori din mediul rural

Dacă ești un tânăr antreprenor sau o femeie ambițioasă din mediul rural care dorește să lanseze sau să dezvolte o afacere, acum ai ocazia să beneficiezi de sprijin financiar și consultanță gratuită.

Proiectul IFAD VIII„Îmbunătățirea Capacităților pentru Transformarea Zonei Rurale” oferă sprijin tinerilor și femeilor antreprenoare din mediul rural.

Aceștia pot beneficia de:

Consultanță gratuită – Transformarea ideilor în afaceri viabile.

Asistență – Sprijin în elaborarea planului de afaceri și documentația necesară.

Finanțare de până la 1 milion de lei – Include o componentă de grant de până la 320.000 de lei.

Mentorat constant – Sesiuni individuale și de grup, traininguri și e-mentorat pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.

Criterii de eligibilitate pentru a beneficia de granturi

Microîntreprinderile din mediul rural, deținute și administrate de tineri sub 40 de ani sau femei, sunt eligibile. Aceasta include și afaceri înregistrate în orașe, dar cu activitate desfășurată în mediul rural, certificată oficial. Programul IFAD vizează comunitățile din toate localitățile rurale aflate sub controlul Guvernului Moldovei, inclusiv Găgăuzia.

Proiectul este sprijinit de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă și Fondul de Adaptare, cu scopul de a stimula economia rurală, creând locuri de muncă și oportunități de dezvoltare economică locală.

Activități eligibile

  1. Producerea, recoltarea și depozitarea fructelor, pomușoarelor, legumelor, plantelor medicinale și aromatice, semințelor, răsadurilor, culturilor de câmp și a strugurilor de masă (exclus strugurii tehnici, tutunul și culturile forestiere).
  2. Producția și recoltarea legumelor în sere sau câmp deschis.
  3. Creșterea animalelor, inclusiv achiziția de animale de prăsilă și echipamente.
  4. Sortarea, procesarea, ambalarea și etichetarea produselor agricole (exclus strugurii tehnici, tutunul și culturile forestiere).
  5. Construirea de depozite pentru produse agricole, inclusiv depozite frigorifice.
  6. Agroturism – dezvoltarea pensiunilor agroturistice și a fermelor integrate în complexul turistic.

Află mai multe despre granturi și criteriile de eligibilitate, dar și cum poți aplica găsești pe acest link.

V-ar putea interesa și acest articol Granturi pentru întreprinderile agroalimentare.


Alte articole

producatori agricoli

Cinci producători agricoli au creat un cluster bacifer de succes

Cinci producători agricoli din regiunea Ungheni au reușit să transforme pasiunea pentru producerea căpșunilor într-o afacere prosperă, cunoscută în toată țara. Este vorba despre...
Dezvoltare rurală
2
min.
satul european

Satul European transformă localitatea Tomai

Programul Național „Satul European” continuă să transforme localitățile din Republica Moldova prin proiecte menite să îmbunătățească infrastructura și calitatea vieții locuitorilor. Un exemplu de succes este...
Dezvoltare rurală
2
min.