back to top

Lucrările la drumul R33 Hîncești – Lăpușna continuă conform planului

La zece luni de la demararea lucrărilor de reabilitare a drumului R33 Hîncești – Lăpușna – M1, km 0+000 – km 37+200, activitățile pe șantier au avansat conform graficului stabilit, fără întârzieri, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

R33 Hîncești – Lăpușna – M1 – lucrări executate pe sectorul km 17+000 – km 37+200

Pe sectorul de drum care traversează localitățile Lăpușna și Onești, lucrările de așternere a betonului asfaltic sunt realizate în proporție de 60%, utilizând straturi de:

  • AB 31,5 50/70 cu grosimea de 80 mm,
  • BAD 22,4 50/70 cu grosimea de 60 mm.

Lucrările de construcție a podețelor sunt finalizate 80%, iar bordurile au fost instalate pe o lungime de 6.122 metri liniari. De asemenea, s-au desfășurat lucrări de execuție a rigolelor betonate și trotuarelor în localitățile Onești și Lăpușna.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Printre alte lucrări realizate se numără:

  • Execuția acostamentelor,
  • Decaparea structurii rutiere vechi,
  • Executarea stratului de fundație din amestec de agregate stabilizate cu ciment,
  • Profilarea stratului de fundație.

Intervenții pe sectorul km 0+000 – km 17+000

Acest sector, care traversează localitățile Hîncești, Rusca și o parte din Lăpușna, a beneficiat de lucrări de întreținere și siguranță, precum:

  • Plombarea gropilor,
  • Aplicarea marcajului rutier galben pentru sporirea siguranței participanților la trafic.

Conform planificării, antreprenorul urmează să demareze lucrările de reabilitare pe acest sector odată cu revenirea condițiilor meteorologice favorabile.

Importanța proiectului

Acest proiect este realizat de Guvernul Republicii Moldova, prin Administrația de Stat a Drumurilor, cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Reabilitarea sectorului de 37,2 km contribuie la dezvoltarea infrastructurii regionale și la sporirea siguranței și confortului rutier pentru locuitorii din zonă și participanții la trafic.

Alte articole

natalia calmis

Natalia Calmis din Pănășești – florile i-au schimbat viața și au...

Natalia Calmis, florăreasă din satul Pănășești, raionul Strășeni, este dovada că pasiunea pentru flori, susținută de muncă și sprijinul programelor IFAD, poate înflori într-o...
Dezvoltare rurală
2
min.
planul național de dezvoltare

Moldova se modernizează: Planul Național de Dezvoltare, aprobat

Planul Național de Dezvoltare pentru anii 2026-2028, care stabilește direcțiile de dezvoltare a țării în următorii ani, a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova. Scopul...
Dezvoltare rurală
2
min.