back to top

Festivalul Etniilor – o sărbătoarea a diversității culturale

Pe 15 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Etniilor, cu tema „Unitate în diversitate” – o celebrare a multiculturalismului și a toleranței interetnice.

Festivalul Etniilor – program

Vizitatorii vor putea admira porturi populare, dansuri tradiționale, expoziții tematice și vor avea ocazia de a explora diversitatea culturală a comunităților etnice din Republica Moldova. Vor fi disponibile delicii gastronomice și activități interculturale.

Festivalul începe la ora 10:00, cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, urmată de parada portului popular. La ora 11:00 va avea loc inaugurarea oficială a evenimentului.

Pe parcursul zilei, cei interesați vor putea vizita 30 de curți etnice, fiecare prezentând specificul și valorile culturale ale diferitelor etnii, expoziții de artizanat și demonstrații culinare susținute de bucătari pricepuți.

festivalul etniilor chisinau
FOTO: ari.gov.md

Programul artistic

Publicul va putea explora și zona „Lectorium”, dedicată discuțiilor despre conviețuirea pașnică și promovarea valorilor culturale. Scena principală va găzdui spectacole de dans și muzică tradițională, iar copiii vor avea la dispoziție „Orășelul copiilor”, cu programe interactive și distractive.

Pentru prima dată, în acest an, va fi amplasată o scenă specială pe bulevardul Ștefan cel Mare, unde va avea loc spectacolul „Dragostea mea e Moldova”, parte a Programului Național „CRIn”. Acesta va aduce pe scenă aproximativ 20 de formații etnofolclorice și ansambluri de dans.

Festivalul va include și participarea organizațiilor internaționale și a misiunilor diplomatice acreditate în Chișinău. Diverse activități legate de acest festival vor fi organizate și în raioanele republicii.

Evenimentul este organizat de Agenția Relații Interetnice și Primăria Chișinău, în colaborare cu Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale, având ca scop promovarea tradițiilor etnice și dezvoltarea dialogului intercultural.

Te-ar putea interesa și acest eveniment Festivalul Pădurilor la Reședința de stat de la Condrița

Alte articole

expoziție de bostani la festivalul gastronomic Bostaniada 2024

Festivalul Gastronomic Bostaniada – petrecere printre bostani

În ultimul weekend din luna septembrie, va avea loc tradiționalul Festivalul Etno - Gastronomic Bostaniada. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, organizatorii te invită...
Evenimente
1
min.
festivalul gastronomic Bostaniada hoginesti criuleni

Bostaniada 2024 – vino să vezi cel mai mare bostan din...

Pe 28 și 29 septembrie, Agropensiunea Bostaniada își deschide larg porțile pentru toți cei care iubesc natura, timpul petrecut alături de familie și prieteni, și sunt...
Evenimente
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă