back to top

Expoziția Microcosmos la Muzeul de Etnografie – descoperă natura la microscop

La Muzeul Național de Etnografie s-a deschis publicului expoziția captivantă „Microcosmos: natura văzută la microscopul electronic,” o experiență unică dedicată celor pasionați de știință și natură. Această expoziție deosebită oferă o incursiune în lumea invizibilă a structurilor microscopice, dezvăluind frumusețea și complexitatea elementelor naturale într-o manieră neobișnuită.

Lucrările de artă științifică realizate la microscopul electronic

Vizitatorii au ocazia să admire 18 panouri impresionante, cu imagini obținute prin microscopie electronică. Aceste lucrări dezvăluie structuri unice ale unor elemente naturale cum ar fi cristalele, mucegaiurile, florile, grăuncioarele de polen și chiar insectele.

microcosmos natura văzută la microscopul electronic
FOTO: Facebook.com/ Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Descoperiri spectaculoase din lumea microscopică

Expoziția include detalii fascinante din lumea insectelor, cum ar fi structura acului unei albine domestice, solzii de fluture sau pernițele adezive ale gândacilor. De asemenea, printre exponate se numără și o analiză spectaculoasă a firelor de păr de mamut lânos, colectate de paleontologul Theodor Obadă în Siberia și donate de prof. univ. dr. Vlad Codrea din Cluj-Napoca. Aceste detalii microscopice sunt expuse pentru prima dată publicului larg și stârnesc atât admirația pentru natură, cât și interesul pentru știință.

microcosmos natura văzută la microscopul electronic
FOTO: Facebook.com/ Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

Detalii și program

Expoziția „Microcosmos: natura văzută la microscopul electronic” va fi deschisă până pe 31 decembrie 2024. Intrarea este liberă, iar pasionații de știință și natură sunt invitați să exploreze un univers ascuns, în care structurile microscopice prind viață și dezvăluie o lume nouă, fascinantă.

Expoziția, organizată sub coordonarea conf. univ. dr. Lucian Barbu de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare a Tehnologiilor Izotopice din Cluj-Napoca, a fost creată în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

V-ar putea interesa și acest articol Aventură extremă la Campionatul Național de Off-Road.

Alte articole

moldova top 10 cele mai dorite destinatii nedescoperite

Republica Moldova, în Top 10 Destinații turistice nedescoperite

Republica Moldova se află în Top 10 Cele Mai Dorite Destinații turistice nedescoperite conform Wanderlust Travel Awards 2024. Republica Moldova - locul 9 în topul...
Știri
1
min.
concursul national vinul moldovei 2024

Concursul Național Vinul Moldovei 2024 – detalii

Cea de-a III-a ediție a Concursului Național „Vinul Moldovei”, va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2024. Acest eveniment deosebit își propune să aducă...
Știri
1
min.

Urmărește-ne pe

80,200FaniÎmi place
14,300CititoriConectați-vă
90CititoriConectați-vă
8,700CititoriConectați-vă
620CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă