back to top

Best Tourism Villages – Breb și Polovragi, sate de poveste din România

Best Tourism Villages Upgrade Programme” al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) a inclus Breb și Polovragi, două sate pitorești din România, în rândul destinațiilor rurale remarcabile.

Programul oferă suport comunităților pentru dezvoltare sustenabilă, promovându-le la nivel global ca exemple de succes în turismul rural.

Best Tourism Villages – două sate din România incluse în clasament

Anul acesta, UNWTO a desemnat Breb drept unul dintre cele mai frumoase sate din lume pentru arhitectura sa tradițională și atmosfera autentică, peisaje pitorești și obiceiurile păstrate cu sfințenie de generații. 

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Polovragi, situat în Gorj, atrage turiști prin peștera cu același nume, mănăstirea istorică și tradițiile locale bine conservate.recunoscut pentru atracțiile naturale și patrimoniul cultural.

Aceste sate reprezintă un exemplu de succes în păstrarea și promovarea tradițiilor locale.

Ambele sate au fost incluse în lista celor 20 de localități selectate pentru mentorat în 2024, alături de destinații din țări precum Austria, Japonia, Chile și Turcia.

Lista satelor participante din 2024 include destinații din întreaga lume, cum ar fi Japonia, Chile și Austria, ceea ce subliniază competiția acerbă pentru această distincție.

polovragi
FOTO: comunapolovragi.ro/Satul Polovragi

„Cel mai bun sat turistic”

„Cel mai bun sat turistic”, programul OMT care identifică și stimulează programele de dezvoltare durabilă în localitățile rurale, a fost creat pentru a promova puterea de transformare a turismului și premiază în fiecare an satele și cătunele care s-au distins cel mai mult în protejarea comunităților lor.

breb sat romania
FOTO: alexandracristian.ro/ Satul Breb

Viitorul turismului rural

Raportul UNWTO subliniază importanța dezvoltării turismului rural pentru a sprijini comunitățile locale și pentru a păstra identitatea culturală.

În 2025, se va deschide o nouă ediție a programului, oferind șansa altor sate din România să își prezinte unicitatea la nivel global.

România continuă să inspire prin promovarea satelor sale ca destinații de neratat pentru un turism autentic și sustenabil.

V-ar putea interesa și acest articol Republica Moldova, în Top 10 Destinații turistice nedescoperite.

Alte articole

lumina sfinta

Lumina Sfântă ajunge din nou în Republica Moldova

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge și în acest an în Republica Moldova. Este al 23-lea an consecutiv când flacăra binecuvântată va fi adusă...
Știri
1
min.
monumentele istorice

Monumentele istorice vor putea fi restaurate cu sprijin din Fondul Național...

Monumentele istorice din Republica Moldova vor putea fi restaurate cu sprijin financiar din Fondul Național al Culturii.  Guvernul a aprobat un set nou de prevederi...
Știri
1
min.