back to top

Potecă suspendată în Brașov – premieră pentru România

O potecă suspendată, prima de acest fel din România, ar putea fi construită la Brașov, într-un proiect inovator dezvoltat de o companie germană cu experiență în 13 țări.

Construcția va oferi turiștilor o experiență inedită, permițându-le să admire natura de la înălțime, transmite stirileprotv.ro.

Potecă suspendată în Brașov – proiectul unei companii germane

Municipiul Brașov deține 2.000 de hectare de pădure, iar o parte dintre acestea ar putea deveni locul ideal pentru această atracție.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Proiectul include o potecă de lemn suspendată, un turn de belvedere și opțional o potecă de sticlă sau un tobogan panoramic.

Un exemplu similar este poteca suspendată din Parcul Național Pădurea Bavariei, unde vizitatorii se pot plimba la 44 de metri deasupra solului, oferindu-le o perspectivă spectaculoasă asupra naturii.

poteca-suspendata
FOTO: Facebook/ Primăria Municipiului Brașov

Investiții de 5 milioane de euro

Investiția, estimată la aproximativ 5 milioane de euro, va fi finanțată integral de compania germană, în timp ce Primăria Brașov va pune la dispoziție terenul necesar.

În prezent, Poiana Brașov este considerată cea mai potrivită locație, iar proiectul ar putea fi finalizat în doar șase luni.

poteca suspendata
FOTO: brasovcity.ro

Cel mai apropiat traseu de acest gen se află la Mako, în Ungaria, fiind suspendat la 20 de metri și având o taxă de acces echivalentă cu 15 roni.

Noua potecă suspendată din Brașov promite să devină un punct de atracție major pentru turiștii pasionați de natură și aventură.

V-ar putea interesa și acest subiect: Taxa turistică din Catalonia se va dubla. Noile modificări.

Alte articole

investigatii arheologice

Investigații arheologice în sudul Moldovei. Ce așteptări au specialiștii

Investigații arheologice vor începe la începutul lunii mai în două situri istorice de importanță națională, în contextul lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare...
Știri
2
min.
aleea de castani

Aleea de castani din Ungheni – cea mai lungă din Europa

Aleea de castani din Ungheni, plantată în anul 1975, se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri de-a lungul străzii Naționale, fosta stradă...
Știri
1
min.