back to top

Festivalul „Podul de Flori” – o zi istorică pe malul Prutului

Pe 26 aprilie 2025, Republica Moldova și România scriu împreună o nouă filă de istorie: începe construcția primului pod rutier peste Prut din ultimele șase decenii, la Ungheni–Golăești.

Pentru a celebra acest moment unic, la Zagarancea, raionul Ungheni, va avea loc Festivalul „Podul de Flori”, un eveniment excepțional, plin de emoție, cultură, tradiție și spectacol.

Podul de Flori – concert cu artiști din ambele țări

Pe scena festivalului vor urca artiști de top din Republica Moldova și România, într-un concert grandios dedicat legăturii frățești dintre cele două maluri ale Prutului.

‹ adv ›

Site și comunicare digitală pentru afaceri din agricultură și turism.

În format de abonament. Noi ne ocupăm de tot. Tu crești afacerea.

Află mai multe

Printre invitații speciali se numără Cristofor Aldea-Teodorovici și Lupii lui Calancea, Surorile Osoianu, Fluieraș, Vali Boghean Band, Antonia, Adriana Ochișanu și Cornelia Ștefăneț, care pregătesc un moment artistic memorabil.

Evenimentul se va desfășura în Piața Independenței din municipiul Ungheni, între orele 12:00 și 21:00.

Lansarea lucrărilor la pod va fi transmisă în direct pe ecranele LED de pe scenă.

podul de flori activitati
FOTO: Facebook/ Consiliul raional Ungheni

Activități la „Podul de Flori” pentru toată familia

Vizitatorii vor avea posibilitatea să admire un show aviatic spectaculos, să exploreze o expoziție foto documentară dedicată istoriei „Podului de Flori”, să participe la ateliere creative pentru copii și să descopere meșteșugurile tradiționale în cadrul unor demonstrații interactive susținute de meșteri populari.

Tradiții, meșteșuguri și gusturi locale

Zona gastronomică a festivalului va fi o adevărată sărbătoare a simțurilor – cu preparate tradiționale pregătite cu grijă și dăruire, pentru a aduce savoarea autentică a bucătăriilor moldovenești și românești.

Meșteri populari vor fi prezenți cu ateliere interactive de olărit, țesut, cusut și alte meșteșuguri tradiționale, oferindu-le vizitatorilor ocazia de a participa și de a redescoperi frumusețea patrimoniului cultural comun.

Podul de Flori din 1990-1991

Podul de Flori este denumirea acțiunilor ce s-au derulat pe malurile râului Prut la începutul anilor 1990 respectiv 1991, si mai apoi in 2015.

Cu această ocazie, pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, frontiera românosovietică a putut fi traversată fără acte.

În mod simbolic, la aceste evenimente au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri. Acest detaliu a dat numele manifestărilor respective.

Vă recomandăm și acest articol: Festivalul Bășcuțelor de la Țîra: tradiții vii în inima satului.

Alte articole

valentina nafornita

Valentina Nafornița și Marius Manole – împreună „Între Cer și Pământ”

Valentina Nafornița revine pe scena din Chișinău în spectacolul-concert „Între Cer și Pământ” inspirat din romanul lui Nicolae Dabija. Pe 8 mai 2025, la Chișinău Arena,...
Evenimente
1
min.
atelier incondeiere oua

Atelier de încondeiere a ouălor pascale la Muzeul de Etnografie

Un atelier de încondeiere a ouălor pascale, destinat celor care doresc să învețe această artă tradițională, va avea loc pe 15 aprilie 2025, între orele...
Evenimente
1
min.